OUTDOOR


INDOOR

NICAD (JP, IL, CL, US, DE)

12:00 - 12:45CHRISTINE TOBIN  (IE)

13:15 - 14:00RENZO SPITERI (MT)

14:20 - 14:40


17:45 - 18:00YEVGUENI (BE)

15:15 - 16:00FOLTIN (MK, SP, FR, RO, PT)

16:30 - 17:15JAM DE LA CREME - EUROPEAN FLAVOUR

18.00 - 19.30NICAD - 12:00 - 12:45

NiCad is een lokale rockband van internationaal kaliber. De muziek is net zo divers als de bandleden, die afkomstig zijn uit Japan, Israel, Chili, Amerika en Duitsland. "We horen het ruwe geluid van de Pixies, maar ook de dynamiek van Radiohead, het protest van Bob Dylan en de vrolijke boodschap van een jonge, internationale Nederlandse band." NiCad is meer dan alleen een muzikaal gezelschap; het laat ons zien hoe we als mensen over het vermogen beschikken om onze onderlinge verschillen te gebruiken in complementaire samenwerking. De verwachtingen zijn hooggespannen rondom de release van hun derde album "For the Good" , voor zowel fans als critici. (JP, IL, CL, US, DE)
LINDA SERCK - DJ BBC - 12:45 -17:45

Linda Serck is presentatrice van BBC Introducing, een programma over nieuwe (lokale) bandjes waar zij ook bekende bandjes/artiesten interviewt. Linda is continu op zoek naar alternatieve/indie muziek uit Europa. Bij The European Life I Live deelt Linda haar vondsten.


Linda Serck ontmoet Robert Plant (Led Zeppelin)CHRISTINE TOBIN - 13:15 - 14:00

De Ierse zanger-songwriter Christine Tobin gebruikt invloeden van West Africa tot Brazilië om rijke, authentieke en zeer expressieve klanken te creëren. Dankzij haar "24 karaats stem" won zij een Best Vocalist award op de BBC Jazz Awards in 2008, en heeft ze op het podium gestaan van een aantal wereldberoemde jazz festivals. Dit "juweel van de jazz wereld" (The Guardian) wordt door haar tijdgenoten geprezen voor haar veelzijdigheid. Als een muzikale vrije geest die zelf haar eigentijdse muzikale stijl creëert. (IE)
RENZO SPITERI - SOLO  - 14:20 - 14:40 / WITH THE ROYAL CONSERVATORY 17:45 - 18:00

De fenomenale Maltese slagwerker, componist en producer Renzo Spiteri stond op tientallen festivals over de hele wereld en treedt nu voor het eerst op in Den Haag. Hij combineert state-of-the art percussie met primitief slagwerk uit oude muzikale tradities. Speciaal voor The European Life I Live maakt Spiteri samen met studenten van het Koninklijk Conservatorium een muziekstuk dat een dialoog aangaat met de historische omgeving van het Voorhout. Dit concert vindt plaats om 17:45 uur. Spiteri geeft de aftrap voor een culturele uitwisseling van Den Haag met Valetta, hoofdstad van Malta en culturele hoofdstad van Europa in 2018. Den Haag beoogt in dat zelfde jaar eveneens culturele hoofdstad te worden. Lees meer over deze kandidatuur op www.denhaag-2018.nl. (MT)
YEVGUENI - 15:15 - 16:00

Van onuitspreekbaar naar onontkoombaar. Zo kun je de gestage opmars van Yevgueni nog het beste samenvatten. Het onlangs verschenen vierde album van het Vlaamse Yevgueni wordt door de Nederlandse muziekpers unaniem bestempeld als 'schitterend'. Met de release van de langspeler in ons land probeert het gezelschap rondom woordkunstenaar Klaas Delrue een stevige voet op de Nederlandse bodem te krijgen. Waar voorganger 'Aan de arbeid' al verantwoordelijk was voor een flinke oorstreling, lijkt Yevgueni met 'Welkenraedt' er nog een schep bovenop te doen. Ten zuiden van de grens is Yevgueni al mateloos populair en speelt voor uitverkochte grote theaters en clubs zoals AB (Brussel), Depot (Leuven) en Handelsbeurs (Gent). Het is slechts een kwestie van tijd voor ook Nederland helemáál valt voor de charme van deze vijf heren. (BE)
FOLTIN - 16:30 - 17:15

Foltin is een ongebruikelijke formatie, die traditionele muziekgenres vermijdt. Hun muziek wordt beschreven als surrealistisch, gepassioneerd en gevat. Dankzij het dynamische vlotte ritme en de behendige mix van jazz, funk, bossa nova en electro vormen ze een van de meest veelbetekenende bands in Macedonië. Met vijf albums op hun naam en een indrukwekkend repertoire van optredens in theaters en op muziekfestivals door heel Europa is Foltin het meest bekend om hun onvoorspelbare en originele live voorstellingen. Alsof dat nog niet genoeg is, intrigeren ze ons met phonetische en lyrische imitaties van Spaans, Frans, Roemeens en Portugees. (MK, SP, FR, RO, PT)
JAM DE LA CREME - EUROPEAN FLAVOUR - 18:00 - 19:30

Laat het woord 'jammen' vallen en menigeen begint prompt luchtgitaar te spelen of op denkbeeldige drumstellen te roffelen. Ja, zo begon jammen ooit: ellenlange solo's op een eenvoudig muzikaal schema. Maar het spontaan live met elkaar musiceren is inmiddels flink geëvolueerd, mede dankzij de inspanningen van het Jam de la Crème-collectief - zowel op hun eigen festival als op Life I Live (29 april), Oerol festival en zelfs buiten de landsgrenzen op Sziget. Op The European Life I Live gaan alle grenzen overboord en ontstaat nieuwe muziek onder je neus! www.jamdelacreme.nl.
MAIN PARTNERS


PREMIUM PARTNERS
ORGANISATIE